ET master server fix

Gaming news
Wussie
Site Admin
Mesaje: 641
Membru din: Lun 21 Mar, 2005 8:54 pm
Localitate: Quakeland
Contact:

ET master server fix

Mesaj de Wussie » Mie 29 Feb, 2012 12:31 am

Poate ati observat ca de la o vreme lista de servere online afisata de jocul Enemy Territory ramane permanent goala. Aceasta se datoreaza unei probleme survenite la Master Server, pe care baietii de la Id Software nu s-au grabit sa o rezolve si se pare ca va fi de durata, daca va mai fi rezolvata vreodata.
Din fericire alti pasionati de ET n-au ramas cu mainile in san si au pus pe picioare un nou Master Server care sa tina locul celui oficial.
Ca sa beneficiati de noua lista de servere disponibila din interiorul jocului, aveti cateva variante dintre care cele mai simple ar fi doua:

1) Descarcati o noua versiune 2.60b modificata a executabilului principal a jocului, pentru Windows sau pentru Linux, pe care o dezarhivati si o puneti in locul fisierului original. Singura modificare din acest fisier este adresa de unde jocul isi va lua lista de servere, ca sa va apara corect pe ecran. Autorii ne asigura ca vom putea folosi fara probleme jocul astfel modificat pe orice server care ruleaza PB, TZAC sau alte scripturi anti-cheating, iar daca Master Server-ul oficial se va repara, jocul il va folosi automat ca inainte.

2) Daca dintr-un motiv sau altul nu sunteti dispusi sa modificati jocul, puteti modifica doar fisierul "hosts" din Windows XP, si anume: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts , pe care il editati cu Wordpad si adaugati la sfarsitul fisierului linia:

Cod: Selectaţi tot

91.220.53.73	etmaster.idsoftware.com
Rezultatul va fi ca veti pacali jocul sa caute Master Server-ul oficial la alta adresa decat era obisnuit. Dezavantajul este ca modificarea e permanenta, adica daca maine se repara Master Server-ul oficial, voi il veti folosi tot pe asta neoficial, plus ca daca reinstalati Windowsul va trebui sa modificati iar fisierul "hosts" ca sa va functioneze lista.

Ultima precizare: folositi doar una dintre metode, NU pe amandoua.
Pentru alte detalii sau versiunea 2.55 vizitati http://etmaster.net/ . Spor la joaca!
==> Born to frag <==

Wussie
Site Admin
Mesaje: 641
Membru din: Lun 21 Mar, 2005 8:54 pm
Localitate: Quakeland
Contact:

Re: ET master server fix

Mesaj de Wussie » Sâm 10 Mar, 2012 11:09 pm

Intre timp am constatat ca executabilul modificat prezentat la varianta 1) NU este compatibil cu sistemul anti-cheating TZAC, asa ca daca aveti de gand sa jucati pe servere cu TZAC nu alegeti aceasta varianta.
Mai este insa disponibila inca o varianta:

3) ET Master Server Proxy Service, un programel care se descarca si se instaleaza ca serviciu si va face automat legatura dintre ET si lista de servere, oficiala daca devine disponibila sau cea neoficiala in caz contrar. Instalarea este absolut banala (run -> next etc...) si n-ar trebui sa faca probleme nici unui utilizator de Windows XP / VIsta / 7. Dezavantaje: porneste automat odata cu Windows-ul si ocupa 13.5MB din RAM si va trebui desigur reinstalat in cazul reinstalarii sistemului de operare. Avantaje: nu necesita modificari de fisiere in joc si va folosi automat lista oficiala daca va mai fi repusa vreodata in functiune.
==> Born to frag <==

Scrie răspuns