Lansare Quake Live beta !

Gaming news
Wussie
Site Admin
Mesaje: 641
Membru din: Lun 21 Mar, 2005 8:54 pm
Localitate: Quakeland
Contact:

Lansare Quake Live beta !

Mesaj de Wussie » Joi 26 Feb, 2009 11:56 pm

Anunţat încă din august 2007, iniţial sub numele Quake Zero, noul shooter dezvoltat de id Software a juns în cele din urmă în faza beta! Aşteptat cu înfrigurare de milioane de fani, Quake Live readuce în actualitate succesul necontestat al seriei Quake şi promite să ofere jucătorilor noi experienţe demne de era online.
Todd Hollenshead, CEO, id Software, Inc. declara: "Am luat cel mai tare shooter online al tuturor timpurilor şi l-am făcut încă şi mai bun, prin încadrare după skill, chat, adunare de statistici şi o tonă de alte chestii faine. Şi l-am făcut complet gratuit!"
ImagineImagine
Interesul neprevăzut de mare al publicului faţă de lansarea noului joc a făcut ca din momentul lansării oficiale - 24 februarie 2009 - situl http://www.quakelive.com/ să fie asaltat de zeci de mii de utilizatori in fiecare moment, cauzând căderi repetate ale sistemului automat de înregistrare de noi conturi. Ca un fan înfocat al seriei, m-am conectat aseară să-mi fac contul gratuit şi am constatat că trebuie să stau la coadă după cei 52677 de utilizatori care erau înaintea mea... Cei care menţin situl au pus la punct un sistem de înscriere eşalonată a jucătorilor noi în ordinea conectării care limitează înscrierile la cca 500/minut pentru a evita căderea serverelor, aşa ca am stat până la 3:30 noaptea să-mi vină rândul la download :D am descărcat pluginul pentru browserul meu, l-am instalat, am repornit browserul şi m-am conectat din nou la http://www.quakelive.com, unde mi-am creat un profil.
Noutatea revoluţionară introdusă de Quake Live este că jocul funcţionează direct din browser, după ce te-ai logat pe situl oficial. La prima conectare am fost invitat să susţin un meci de proba în compania unui bot (Crash), timp în care jocul a descărcat cca 300MB de hărţi şi update-uri fără ca eu să simt ceva. Botul a încercat să-şi adapteze acţiunile la stilul si nivelul meu de joc, iar scopul a fost ca skillul meu sa fie evaluat cu aproximaţie pentru baza de date a sitului. Imediat după meciul de proba mi s-a prezentat o listă de servere recomandate pe care să pot juca în compania altor jucători cu skilluri apropiate de al meu, pentru maximum de distracţie, şi asta reprezintă al doilea mare element de noutate! Desigur că dacă doream, puteam alege orice alt server din listă, fiind avertizat dinainte asupra skillului jucătorilor prezenţi acolo. În viziunea creatorilor jocului, omogenitatea skillului jucătorilor de pe fiecare server garantează şanse egale şi maximum de distracţie pentru toată lumea!
Pe toate serverele Quake Live rulează Punkbuster, iar baza de date centralizată permite adminilor să ţină strict evidenţa abaterilor oricărui jucător de la regulile de corectitudine, ceea ce sperăm să ducă la anularea conturilor cheaterilor în timp util.
Baza de date va conţine în permanenţă statistici actualizate pentru fiecare jucător, evoluţia skillului, rezultatele deosebite obţinute, liste cu prieteni şi clasamente pe criterii diverse. Pe scurt, Quake Live reuneste trăsăturile unui joc multiplayer cu facilităţile unui portal complex.
Quake Live este bazat pe motorul îndelung testat al precursorului său Quake 3 Arena, ceea ce face ca cerinţele de sistem să fie rezonabile, doar cu puţin mai mari decât la Q3A. Practic jocul rulează acceptabil cu orice placa video decentă si un browser mai nou decât MSIE6 (la care am constatat deja buguri). De la Q3A s-au preluat cele 5 moduri de joc multiplayer, peste 30 de arene vechi precum şi câteva noi, peste 50 de personaje, sunete uşor modificate si grafica întrucâtva îmbunătăţită, iar serverele încercate de mine până acum nu au avut lag semnificativ.
Serverele sunt catalogate în funcţie de gameplay şi permit atât dueluri 1v1, precum şi confruntări libere Free For All, dar şi meciuri între echipe Team Deathmatch sau Capture The Flag, deci câte ceva pe gustul fiecăruia. Acţiunea jocului impune un ritm deosebit de alert, ce pune un foarte mare accent pe viteza de reacţie si precizia tirului. În esenţă, "ai clipit - ai murit!" :twisted: dar totuşi, în total contrast faţă de CounterStrike, poţi încasa mai multe lovituri înainte de a muri şi ai respawn-uri nelimitate pe parcursul fiecarui meci.
În concluzie, Quake Live are toate avantajele importante ale unui joc online de succes: e gratuit, are cerinţe reduse, nu necesită instalare propriuzisă, oferă statistici detaliate , o impresionantă varietate de hărţi şi moduri de joc, încadrare după skill, comunitate online şamd. Cu siguranţă merită încercat!
==> Born to frag <==

UrLa FoaMeA In NoI
1 avertisment
Mesaje: 285
Membru din: Dum 27 Mar, 2005 7:48 pm
Localitate: Pe Langa Quakeland
Contact:

Re: Lansare Quake Live beta !

Mesaj de UrLa FoaMeA In NoI » Lun 02 Mar, 2009 10:10 am

Super tare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ^:)^ =D>

De cand astept asa ceva! :naughty:
Ne vedem pe campul de lupta! :MG42: :panzer:

Wussie
Site Admin
Mesaje: 641
Membru din: Lun 21 Mar, 2005 8:54 pm
Localitate: Quakeland
Contact:

Re: Lansare Quake Live beta !

Mesaj de Wussie » Mie 03 Noi, 2010 12:53 am

Mi s-a parut important de precizat ca QuakeLive nu mai e beta. E tot gratuit insa.
Dar in plus se pot cumpara acum (foarte ieftin) si conturi premium care ofera ceva avantaje si accesul la cateva harti noi-noute facute special pentru jocul asta ;) Totusi administratorii sitului nu au impus nici o constrangere jucatorilor cu conturi gratuite, si in afara unor reclame rezonabil de discrete, nu-i incomodeaza cu nimic pe cei care nu au cont premium. Va invit sa vedeti un fragmovie ca sa va faceti o idee cum se joaca la nivel competitional, gen QuakeCon. Enjoy!
==> Born to frag <==

Scrie răspuns